Lom bryggeri
Tradisjonsbrygg frå Lom
  • Våre øl
    • LJOST
    • MOR ÅSE
    • MJØDURT
    • SKJAAK
    • SKEI
    • KVEITE
    • BJØRK
    • HØGRUTA
    • VAGLE
    • DØL
    • 4-KORN
    • EINE
    • FJELLKVANN
    • JO GJENDE
    • PEER GYNT
    • 2469
    • RAUDT
    • MYRT
    • VINTERNATT
    • FEST
    • LJOST 6,5 %
    • FEST 6,5 %
    • VINTERNATT 6,5%
    • Distribusjon av ølet vårt
  • Distribusjon
  • Ingrediensar
  • Tradisjon
  • Lom bryggeri
  • LOMB
  • Siste nytt
  • Nettverksbygging
  • Pub
  • Utsalg
  • Ølsmaking
  • Kontakt
img_3427
14 september 2016

Domen snart skjerd

Sommaren 2016 har vi i dyrking 7 mål hjå Einar Mæhlum på Otta med det torada kornet Domen, ein kornsort som er godt eigna til malt og anbefalt av aktørar som arbeider med oppstarting av malteri i Norge.

Det blir spannande å sjå korleis dette kornet blir og om det let seg gjere å få malta kornet for brygging. Det neste blir da å forsøke seg på prosessen med å gjere dette om til søtstoff som kan omdannast til alkohol og smak og farge på ølet. Åkeren med Domen hjå Einar Mæhlum mellom Otta og Sjoa her fotografert 1-2 veker før kornet blir «skjerd».index

Sjå artikkel:  Kultursorter – hvorfor? Utarbeidet av Vestfold Bondelag i samarbeid med Biodynamisk forening og Norsk økologisk kornforening.

Brygging i oktober Bryggeriet på plass

Related Posts

Skjermbilde 2024-06-09 kl. 10.49.03

Fjellsmaken, Ukategorisert

Fjellsmaken

NIBIO_RAPPORT_2023_9_129-1 utsnitt

Fjellsmaken, Ukategorisert

Samarbeidsprosjektet med NIBIO avslutta

IMG_1173

Fjellsmaken, Ukategorisert

Destination: a beer made of birch bark

Lom bryggeri
Utviklet av Visus i samarbeid med daLom AS logo