RØYK

Lagerøl bryggja på røykt malt. Røysmaken på ølet kjem av at malten er tørka med bruk av røyk. Frå gamalt av vart malten tørka i tørrstugu eller baksthus der det gjerne var røykfylt. Dette ga røyksmak på ølet. Røyksmaken er kanskje mest typisk i brennevinsproduksjonen, der det blir fyra med torv for å få røyksmak på malten og det ferdige produktet. Blir inntil vidare ikkje bryggja lengre.

Innhald: Vatn, byggmalt, humle og gjær. 4,7 % alk. vol. 0,5 liter  12 IBU

 

LJOST   MOR ÅSE   MJØDURT   SKJAAK   SKEI   BJØRK   HØGRUTA   VAGLE   4-KORN   EINE   DØL    FJELLKVANN   JO GJENDE   PEER GYNT    2469   RAUDT   VINTERNATT   MYRT   FEST    (KRÆMAR)   (LOMB NR. 1)   (RØYK)   Last ned oversikt