Fjellsmaken
Lokalt brygg frå Lom bryggeri er smakssetjar i ein fargerik og smakfull rett – som du som kan teste ut heime. Arne Brimi deler oppskrifta si med deg! Ja, for det er sjølvaste Arne som står bak grytene i vår nye mini-serie om matkulturen i Jotunheimen, som vi er stolte av å presentere! I Fjellsmaken får du innsikt i heile verdikjeda frå lokal jord til lokale bord. Programleiar Mari Arnøygard Wedum i Visit Jotunheimen er ute i felt for å lære mest mogleg om lokale råvarer, og tek desse med til meisterkokk Arne Brimi – som tilbereder ein rett der den enkelte råvara får spele hovudrolla. Vi vonar du vil vere med oss på ei lærerik og smakfull oppleving – i jakta på den ekte smaken av fjell; fjellsmaken. I denne episoda er vi på råvaresanking av humle og bygg frå Skjåk – og gir deg eit innblikk i korleis øl-produksjonen går føre seg på Lom bryggeri. Arne Brimi nyttar så det ferdige brygget som smaksetjar i ein fargerik rett basert på lokale grønsaker frå Aukrust Gard og Urteri, og svineside frå Grjotheim gardsmat. Foto: Visit Jotunheimen / Frys film.