Lom bryggeri
Tradisjonsbrygg frå Lom
  • Våre øl
    • LJOST
    • MOR ÅSE
    • MJØDURT
    • SKJAAK
    • SKEI
    • KVEITE
    • BJØRK
    • HØGRUTA
    • VAGLE
    • DØL
    • 4-KORN
    • EINE
    • FJELLKVANN
    • JO GJENDE
    • PEER GYNT
    • 2469
    • RAUDT
    • MYRT
    • VINTERNATT
    • FEST
    • LJOST 6,5 %
    • FEST 6,5 %
    • VINTERNATT 6,5%
    • Distribusjon av ølet vårt
  • Distribusjon
  • Ingrediensar
  • Tradisjon
  • Lom bryggeri
  • LOMB
  • Siste nytt
  • Nettverksbygging
  • Pub
  • Utsalg
  • Ølsmaking
  • Kontakt
1478507264330
7 november 2016

Får att båsen sin på ein øltank

Ola Gjeilo Fjellsmaken

GD / Ketil Sandviken 07. november 2016:
Det skal syne at det har vore gardsdrift med mjølkeproduksjon i det nye bryggeriet på Grjotheim.

Kunamn: Olav Grjotheim skal feste skilt med gamle kunamn på kvar einaste tank i bryggeriet på garden.
Kunamn: Olav Grjotheim skal feste skilt med gamle kunamn på kvar einaste tank i bryggeriet på garden. (Foto: Ketil Sandviken)

– Eg synest det er litt viktig å ha med seg at dette har vore eit tradisjonelt gardsbruk med mjølkeproduksjon, seier Olav Grjotheim.

Allergisjokk

Allergisjokk i 1989 gjorde at han etter kvart måtte gje opp kustellet i 1992. I mellomtida hadde han og Jon Gjeilo starta butikken Fjell og Fritid i 1990, og i 1993 tok Reidar Marstein i bruk driftsbygningen til møbelproduksjon. Da Dølamøbler etter ti år ga seg i 2013 vart det stillstand eit par år til sonen Håvard Grjotheim kjøpte att hus og tun.

1. juni 2015 begynte utryddinga i låven og halvtanna år seinare er det klart for ølproduksjon.

5000 timar dugnad

– Vi har fått så mykje hjelp av familie og venner. Det har vore så mykje dugnad at det er heilt utruleg, heile fem tusen timar utanom snikkar og lønna arbeidskraft.

Grjotheim førtel at øltankane i låven er plassert rett over der kubåsane var i fjøset, og til minne om tidlegare mjølkeproduksjon skal dei namnsetjast etter kyr på garden: Staslin, Litago, Rosa…

Gnr 78, brnr 3

– Eg har også planer om å lage ei søyle i bryggeriet der det går fram at dette er gardsnummer 78, bruksnummer 3 og produksjonsnummer 328, fortel Grjotheim.

Det blir lagt opp til at grupper kan koma og sjå på korleis brygginga av Lomb-ølet foregår.

Håvard Grjotheim har planer om ein ekstra etasje med pøbb og serveringslokale over bryggeriet. Det er tillaga inngangsdører.
Håvard Grjotheim har planer om ein ekstra etasje med pøbb og serveringslokale over bryggeriet. Det er tillaga inngangsdører. (Foto: Ketil Sandviken)
Olav Grjotheim er snart klar til å tappe det første eigenproduserte Lomb-ølet over på halvflitersflasker.
Olav Grjotheim er snart klar til å tappe det første eigenproduserte Lomb-ølet over på halvflitersflasker. (Foto: Ketil Sandviken)
 - Det er her det skjer. Brygghuset er det aller mest heilage, seier Jens Niemann og Håvard Grjotheim (t.v.).
– Det er her det skjer. Brygghuset er det aller mest heilage, seier Jens Niemann og Håvard Grjotheim (t.v.). (Foto: Ketil Sandviken)
Bryggerihallen i låven på Grjotheim er 160 kvadratmeter stor.
Bryggerihallen i låven på Grjotheim er 160 kvadratmeter stor. (Foto: Ketil Sandviken)
Ola Gjeilo, Olav Grjotheim, Jens Niemann og Håvard Grjotheim ventar spent på å få fylt dei første flaskene med Lomb.
Ola Gjeilo, Olav Grjotheim, Jens Niemann og Håvard Grjotheim ventar spent på å få fylt dei første flaskene med Lomb. (Foto: Ketil Sandviken)
Fjøs og låve på Grjotheim i Lom er omgjort til ølbryggeri.
Fjøs og låve på Grjotheim i Lom er omgjort til ølbryggeri. (Foto: Ketil Sandviken)
Dette skal bli eit jælma godt øl (GD) Fyrste tapping på låven

Related Posts

Skjermbilde 2024-06-09 kl. 10.49.03

Fjellsmaken, Ukategorisert

Fjellsmaken

NIBIO_RAPPORT_2023_9_129-1 utsnitt

Fjellsmaken, Ukategorisert

Samarbeidsprosjektet med NIBIO avslutta

IMG_1173

Fjellsmaken, Ukategorisert

Destination: a beer made of birch bark

Lom bryggeri
Utviklet av Visus i samarbeid med daLom AS logo